Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 06:35

Лишнянська ЗОШ І - ІІІ ступенів

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » ГОГОЛЬFEST-2015
10:35
ГОГОЛЬFEST-2015

Подарунок від друзів.

Вересень місяць продовжує радувати приємними сюрпризами школярів Лишнянської ЗОШ 1-111 ступенів. Цього разу – безкоштовна поїздка до міста Києва в національний експоцентр України на ГОГОЛЬFEST, яка була організована друзями Лишнянських дітлахів, а саме Клюзко Катериною та Кравченко Юлією. Катерина та Юлія не тільки друзі, але ще й керівники літньої школи громадянської активності «Агенти змін», яка проходила  в Лишнянській школі з 1  по 12 червня 2015 року.

            Але давайте повернемося до початку нашої розповіді. До школи під`їхав автобус, доречі, також безкоштовний, який був люб’язно предоставлений депутатом Верховної Ради – Русланом Сольваром, для поїздки на ГОГОЛЬFEST, котра відбулась 23 вересня. Школярі галасливою юрбою сіли в автобус та відправились у подорож.

            В експоцентрі нас зустріла Кравченко Юлія. Ознайомившись з програмою на цей день, група поділилась. Молодші школярі відправились на майстер класи з хореографії та казки, а старша група виявила бажання ознайомитись із виставковими павільйонами. І тут нам знову поталанило. До нас приєднались Катерина Клюзко, Аня Довбик , а також сам Вальдемар Клюзко – талановитий художник і просто людина, котрий взяв на себе роль гіда.

 

            Оглядову екскурсію розпочали зі східного павільйону. Ми побачили монументальну споруду з чотирма постатями чоловіків. Віконний простір цієї споруди художник заповнив смугастими стрічками. Здавалося, що тут особливого? Але хтось, стоячи поряд, висловив дуже цікаву думку, що для того щоб зрозуміти побачене, а побачене це не просто витвір мистецтва, а ще й інформація, яку хотів донести митець до людства – потрібно готуватись до сприйняття, а саме: прочитати про цього художника та познайомитись з його творами. В той момент, стоячи біля цієї інсталяції, нам було простіше дізнатись про смислову істину цього витвору, адже нам про неї розповів сам автор цього месиджу -  Вальдемар  Клюзко. Він пояснив, що червоно-біла стрічка означає небезпеку. Символічним є ще й те, що ця споруда знаходиться в східній частині експоцентру, а схід це найболючіша тема для кожного українця. А для цих чотирьох людей, які немов би вдивляються за кордони стрічки є надія на порятунок. Автор також розповів, що коли закінчаться військові дії на сході, то й стрічку буде знято. Отже, ця інсталяція – це закодована інформація злободенних тем нашої країни. Тема війни була продовжена і в середині виставочного павільйону. Там можна було побачити фотографії із зображенням мирної картини життя і уявіть цю мирну картину порушує постріл снайпером. Фотограф передав цей жахливий момент пробитим склом від  кулі та розмістив це скло на фото. Відвідуючи інші павільйони, школярі відчули справжній смак музичного мистецтва, побувавши на репетиції справжніх рок-музикантів. Відвідали виставку юних художників із Харкова. Завітали в  павільйон мод, побачили чудернацький подіум та макетами частин тіла, де відомі українські дизайнери показують свої бренди. Побували в екопарку, спускались в справжню вугільну шахту, а в кінці дня поділились своїми успіхами як «Агенти змін» із київськими школярами. З подорожі діти привезли незабутні враження,цікаві фото та нові знайомства.

            На закінчення хотілося б подякувати усім нашим друзям за приємні враження, позитивні емоції, цікаву інформацію та набутий досвід.

            Оксана Цюра

Учениця 8-го класу

Тетяна Іванівна Кромбет

Вчитель англійської мови

Лишнянської ЗОШ 1-111 ступенів

Переглядів: 381 | Додав: Nina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Годинник
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Copyright MyCorp © 2024