Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 16:23

Лишнянська ЗОШ І - ІІІ ступенів

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Зустріч з Монікою Гуссен з Нідерландів
10:19
Зустріч з Монікою Гуссен з Нідерландів

З днем народження «Клуб друзів»!

              Вересень місяць цього року був не тільки щедрим на тепло та ласку для школярів Лишнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, але ще й доленосним. До них завітала Моніка Гуссен, котра прилетіла з Нідерландів, щоб поспілкуватись з учнями англійською мовою, розповісти про свою країну, допомогти дітям подолати мовний бар`єр, стати більш комунікабельними. Учні отримали переконливий аргумент, що знання англійської мови в наш час – це дуже важлива та відповідальна справа не тільки для маленької школи в маленькому селі, але й для всієї держави вцілому. Адже згідно розпорядження президента України Петра Порошенка, 2016 рік було проголошено роком англійської мови і запропоновано реалізувати в дію. Лишнянська школа вже зробила перший крок в рік мови.       В перший день зустрічі, під час тренінгу, було засновано «Клуб друзів» та створено емблему клубу. І тому можна сміло сказати: «З днем народження «Клуб друзів»!»

            Учні не тільки навчались спілкуватись з Монікою англійською мовою, але й знайомили її зі звичаями та традиціями українського народу. Протягом трьох днів було проведено масу цікавих заходів. Знайомили нашу гостю з символами, звичаями, традиціями, танцями та піснями українського народу. Були підготовлені та проведені майстер - класи вчителями з дітьми та Монікою по виготовленню одного з оберегів українського народу - ляльки-мотанки (Ісакова Ю.В.) та по виготовленню одного з символів нашого народу - маківки (Савченко О. В.). А яке чудове «Свято вишиванки» підготували і провели вчителі: Лозовенко Т.С. та Цюра Л.А. разом із учнями початкових класів. Завдяки цьому святу Моніка познайомилась із символами України, а також  отримала майстер - клас з вишивки від однієї з майстринь села Лишня   Ісакової А. Я. Також наша гостя відвідала справжню українську хату з вишитими рушниками та подушками, де нас гостинно зустріла Керусенко С. П. зі своїми друзями та поділилась спогадами про історію двох вишитих рушників, зокрема візерунку одного з них понад 200 років, а візерунок іншого було знято з рушника на котрому ще в 1917 році стояла і вінчалась ще бабуся господині.

Чи бували ви коли-небудь на справжньому старовинному українському весіллі? Нашій гості поталанило. Учасниками сільського гурту «Сік землі» (керівник Керусенко С.П.), вчителями і учнями Лишнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів було зіграно дійство цього весілля з піснями та танцями. А яке весілля без українського борщу та вареників? Ми не забули пригостити нашу іноземну гостю цими стравами і не тільки пригостити, а й навчити її як це робити. Провели майстер - класи господині нашого села: Барланицька І.І., Дмитренко М.В. та Шевчук О. В. На наше весілля завітало дуже багато гостей, серед яких також були тренери школи «Агенти змін»: Клюзко К., Кравченко Ю., Лозова Л.. Дівчата радо допомагали діткам у спілкуванні з Монікою. Було цікаво, пізнавально, навчально та весело.

            І це ще не остання зустріч із друзями клубу, чекаємо на інші, вдосконалюємо мову, відкриваємо для себе не тільки Україну, але й увесь світ по-новому.

Кромбет Т. І.

Вчитель англійської мови

Лишнянська ЗОШ 1-111ступенів

Переглядів: 342 | Додав: Nina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Годинник
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Copyright MyCorp © 2024